← Back to News

Passa Porta Festival – vrijdag 25 maart 20u00: Letters to Europe

Vrijdag, 25 maart 2011 om 20u00 in de KVS, Brussel:

Zestien schrijvers uit de vier windstreken – van Chili tot India, van Iran tot Canada – spreken Europa aan in een brief. Ze hebben het over Fort Europa, het land van melk en honing, een onmogelijk lappendeken, een reus op lemen voeten, een utopia, een mythe aan flarden.

Ze stellen vragen, in meer dan tien verschillende talen. Is Europa een onmogelijke constructie? Waar liggen zijn grenzen?
Soms zijn de schrijvers hard en kritisch, soms hoopvol en enthousiast. Maar steeds tonen ze zich nieuwsgierig naar de toekomst van het oude continent.

Europa lijkt te leven volgens het principe van het fragiele evenwicht. Circusartiesten spelen hier handig op in met een adembenemende act.

The New Music Collectiv, dat hier zijn première beleeft, illustreert de rijke verscheidenheid aan culturen die in Europa aanwezig is. Met Sadig, Luiz Marquez, Leen Minten, Osama Abdulrassol en Alan Gevaert.

Letters to Europe krijgt ook een leven in boekvorm en dat in het Nederlands, Frans en Engels. Met tekeningen van Tom Schamp.

Meer informatie en mogelijkheid om tickets te bestellen viaPassa Porta

Een detail uit het boek:

 

 

Archives