← Back to News

Het leukste ABC ter wereld

Onder deze titel komt -met enige ironie en gratis verwijzing naar de boeken van Richard (Best Children’s Illustrator Ever) Scarry- l’ABC de TOM (dat ik anderhalf jaar geleden nog uit een Franse duim zoog) vandaag in het Nederlands uit. De uitstekende  vertaling naar ons aller moerstaal is van de hand van Sylvia (Vos & Haas) Van den Heede.

Bij deze bewerking werd gekozen voor een lichtjes uitvergrote variant van de Duitse versie (Das tollste ABC der Welt, Hanser 2012). Het boek bevat dus ook de vele kleine zinnetjes en woorden die Herr Harry Rowohlt er in het Duits aan toevoegde, werd vertikaal gedrukt met een dubbele pagina per letter (ipv één grote horizontale prent), telt ongeveer 60 pagina’s van voor- tot achterflap, maar kreeg wel een felrode, warme cover zoals het originele Franse moederboek.

PS bovendien wordt bovenstaand publicitair -maar daarom niet minder educatief- beeld als A2-poster door de firma Lannoo meegegeven met elk boek. Gratos!

 

 

Archives