← Back to News

Een AH Gouden Boekje Deluxe

Vanaf deze week voor de verandering ‘s niet in een boekhandel dichtbij, maar verkrijgbaar in Nederland bij Albert Heijn -eigenlijk al sinds vorige week, blijkens de reactie van Caroline op mijn vorige Otto-post-: een hardcover Gouden Boekje deluxe te koop voor een schamele 4€. (Wie kan hiervoor nog 32 pagina’s vullen?) ‘Het idee van Pé’ maakt deel uit van een vierdelig reeksje nav de honderdvijfentwintigste verjaardag  van de bekende Nederlandse supermarktketen en komt nu uit, samen met ‘Het eerste winkeltje’ van Gerda Dendooven. Fijn gezelschap -alvast wat mij betreft- daar ergens in de rekken in het Noorden tussen de hagelslag & pindakaas. (Noëlle Smit tekende eerder dit jaar ook al ‘Het winkelkarretje’).

Het verhaal dat ik illustreerde, is van de hand van Frans Lasès – met wie ik eerder al, in 2010, Piep & Mauw voor De Eenhoorn maakte – en gaat over wat de personeelsleden van een buurtsupermarktje zoal zouden doen met de winkelruimte indien zij volledig carte blanche kregen… Wilde plannen alom tot Pé, de bedeesde pinguin-rekkenvuller,  aan het woord komt.

 

 

Archives