← Back to News

Red de wereld!

Is het een boek? Is het een CD? Is het een concert of eerder een musical? Weinig mensen weten dit, maar eind vorig jaar / begin dit jaar werd het ons allemaal toch eventjes rood voor ogen…

dubbele-1 dubbele-2 dubbele-3

Noem hem geen Reddy. Noem hem RED! RED is een superheld. Tenminste, dat denkt hij zelf. En er valt ook heel wat te redden: de koning van luilekkerland heeft zich klemgegeten in zijn stoel, Mannetje Maan kan niet meer slapen en de tandenfee is vermist. RED wil de hele wereld wel redden. Maar de wereld is groot! En dan komt er ook nog’s een meisje naast hem wonen…

windows

Welkom in de wondere wereld van Red. Een bijzondere samenwerking tussen een stelletje hoger opgeleide muzikanten en een volslagen ongeleide beeldenmaker in het kader van een zogeheten ‘multimediaal spektakel’. Gelukkig was er orkestmeester-drummer-vormgever Ron Reuman om dit allemaal in goede banen te leiden. Voornaamste agendapunt voor bovengetekende was de creatie van een nieuw ‘rode boekje’ waarbij ik alles ook écht rood mocht kleuren en waarin dit verhaal van ‘(Belgian)boy-meets-(Dutch)grl-next-door’ wordt gebracht adhv twaalf  gloedvolle & -nieuwe songs.

reddy mades

Wij gingen dus prompt op zoek naar alle mogelijke rode clichés in onze (intussen bijna) onbeperkte beeldenbank – van knalrode kerstmannetjes tot keilekkere ketchup –  en schilderden vervolgens ook de belendende muren vol ‘rode producten’ die we sierlijk tussen de songteksten konden strooien.

muur

blad red-lily

Het boek mét CD kwam in het voorjaar uit bij de jonge, sportieve én artistieke Uitgeverij Kannibaal.

cover

dubbele-5 dubbele-6

dubbele-7

CD

En vanaf dit najaar reist Red geheel op eigen kracht langs allerhande culturele centra te lande. Top!

red-tour-beeld

Hij wordt daarbij begeleid door het kundige muzikale combo dat ook de CD inspeelde. Dubbel-top!

flyer-recto

De volledige speellijst en andere info hieromtrent vind je op de site van Compagnie Maandacht.

flyer-verso

De première mét expo in GC De Zandloper (in hometown Wemmel) was alvast keihard genieten voor mezelf, vanuit de zaal, hoewel ik mij uiteindelijk wel nog moest reppen met m’n fietske en tot aan het gaatje bleef werken aan die handgeschilderde huisjes en dat digitaal geprojecteerde decor.

velo-by-heleen-rodiers

montage

Maar welaan: so long, Red. Vaart wel en ik kom je nog wel’s tegen op de Antwerpse Boekenbeurs of zo (op zaterdag 9 november bijvoorbeeld, van elf tot één, in hal 3, op de Luster-stand n°324 ;-))

podium

 

 

Archives