← Back to News

Het Grootste (en leukste) Beeldwoordenboek ter Wereld

Sinds een dag of twee ligt een geheel nieuw boek van mijn hand in de betere boekhandel te blinken (letterlijk zelfs met die gouden wikkel en dito diepdruk op de cover! Dank aan de firma).

1-cover

Het betreft een redelijk onbetrouwbaar, encyclopedisch – en lichtjes otto-biografisch – naslagwerk van maar liefst 64 tot de nok gevulde pagina’s, met vele honderden beelden & beeldjes ter lering en ter vermaak (die samen dan ook nog’s een aardig overzicht vormen van alles waar ik me de afgelopen 10 jaar, zowel privé als beroepsmatig, mee ledig heb gehouden…)

2-3

Zoals elke poging tot volledigheid was ook dit boek natuurlijk al bij voorbaat tot mislukken gedoemd. We openen  – zoals elke zichzelf respecterende Encyclopédie Illustrée – met schutbladen vol vlagjes. Vijftig om precies te zijn (en de echte wereld telt ongeveer 200 landen; dat schetst alvast de verhouding tussen goede bedoelingen & werkelijkheid ;-)).

6-7

Eveneens bij aanvang wordt iedereen beleefd voorgesteld, want behalve een introductie tot de wereld van Otto, z’n familie & vrienden, wordt dit waarschijnijk ook een soort ‘outroductie’.               Papa – of was het oom Tom Tom – wordt  stilaan toch wat te oud voor al deze ongein nu de kinders bijna groot zijn… maar kijk vooral ff mee naar wat er zoal de revue passeerde:

10-11

eten (en waar het te kopen)

12-13

20-21

lucht- en zeehavens

22-23

boven en onder water.

24-25

zomer in de stad

32-33

bij dag & bij nacht (& bij ontij: ik was net aan de ‘nite version’ hieronder bezig toen er allerhande vreselijks gebeurde in de lichtstad; hoop op enig ‘happy end’ leek toen bijzonder ver weg…)

34-35

Eigenlijk komt het tijdsverloop van dit boek ongeveer overeen met één Otto-jaar. En dus vormen onderstaande seizoensplaten zowel tussenschot als rode draad doorheen alle 30 strikt thematisch gerangschikte zoekprenten over huis & tuin, (trans)sport, school, kunst, kleren, kerst & nieuw enz…  Maar zoek vooral zelf alle 700 verschillen!

14-15

26-27

42-43

52-53

PS aan het eind van het boek gaat Otto – tegen z’n zin –  naar bed voor een stevige winterslaap…

58-59

en die nacht droomt hij van olifanten  (die je – al terugbladerend – zowat op elke dubbele pagina aantreft, maar waarschijnlijk eerst niet zag, zoals dat meestal gaat met olifanten in kamers).

60-61

Ik hoorde net nog dat Otto & olifanten alvast de weg vonden naar een Frans, Duits, Noors & – ver over de Alpen – Chinees ‘huis van uitgaven’. Nu nog naar het hart van de toevallige lezer…

 

 

Archives